„Tu, in aceeasi masura ca oricine din acest univers, meriti sa te iubesti pe tine insuti” scrie Sharon Salzberg. Te tratezi cu acelasi respect si bunatate precum ii tratezi pe cei pe care ii iubesti? Daca nu, este timpul sa faci o schimbare.

Iata 5 obiceiuri ce va retin de la construirea respectului de sine pe care stiti ca il meritati:

1. Supunerea

Cel mai mare beneficiu pe care il puteti aduce lumii il reprezinta acele lucruri care va fac diferit de altii. Acest lucru este adevarat chiar si intr-un mediu ce impune uniformitatea, precum armata.

De fapt, faimosul General George S. Patton Jr. a spus: „Daca toata lumea gandeste la fel, atunci careva nu gandeste deloc”.

Sentimentul de respect de sine este cel care va spune ca ideile dumneavoastra au valoare. Ascultati-va vocea interioara. Aveti incredere in opiniile dumneavoastra, chiar daca va este teama ca nu vor fi considerate cele mai populare. Daca voi credeti in gandurile voastre, impartasiti-le. Diversitatea in gandire este ceea ce ii permite civilizatiei sa inainteze.

2. Denigrarea de sine

Cu totii ne lovim de aspecte personale pe care am dori sa le imbunatatim. Suntem constienti de faptul ca nu suntem perfecti. Cu toate acestea, de multe ori omitem faptul ca avem posibilitatea de a alege. Ne putem mustra pentru defectele noastre, sa invatam sa le acceptam sau sa incercam sa le schimbam.

Citeste continuarea articolului aici: 5 obiceiuri pe care persoanele cu respect de sine le evita