Indiferent ce s-ar intampla, inveti foarte multe despre tine, despre partener si, in mod ideal, despre restul oamenilor importanti din viata ta prin intermediul relatiilor de iubire.

Relatiile sunt cei mai buni profesori.

Insa, probabil ca cele mai frumoase parti dintr-o relatie se evidentiaza prin cai mult mai putin romantice.

O relatie sanatoasa poate avea urmatoarele 8 caracteristici care nu au nimic de-a face cu ochii dulci, nimicuri dragute si alte prostii romantice:

1. Ambii sunteti sinceri despre trecut

Cu totii aducem bagaje din trecut in noile relatii; acestea pot avea diferite volume, greutati sau densitati, dar invatam sa le acceptam, aflam cand trebuie sa setam limite si cum sa ne dezvoltam intr-un mod sanatos, nu sa stagnam in trecut.

Partenerii care se iubesc cu adevarat isi vor seta propriile limite pentru a-si asigura dezvoltarea individuala si pentru a ajuta cealalta persoana atunci cand probleme din trecut ies la suprafata.

Nu blameaza experientele anterioare ale partenerului si nu permit problemelor din trecut sa le ruineze relatia din prezent. Acest lucru este esential pentru a dobandi intimitatea adevarata in relatie.

2. Niciunul nu se simte amenintat de succesul partenerului: se bucura pentru el

Daca simti gelozie atunci cand partenerului tau ii merge foarte bine, ar fi cazul sa iti clarifici insecuritatea si sa te gandesti cum stai cu dezvoltarea personala.

Celebrarea succesului, victoriei partenerului nu este intotdeauna cel mai romantic lucru, dar ii arata acestuia ca esti acolo pentru el si ca fericirea pe care o simte este importanta pentru tine.

3. Va bucurati cu adevarat cand puteti avea grija unul de celalalt

Acest lucru variaza de la persoana la persoana si de la relatie la relatie, dar faptul ca gatesti, faci curat, speli rufele, ingrijesti gradina sau orice altceva, in special daca este un lucru pe care jumatatea ta nu se bucura sa-l faca sau ii ia foarte mult timp sa-l indeplineasca, arata ca acorzi atentie si ca iti pasa de nevoile si dorintele partenerului.

4. Impartirea spatiului este un lucru natural

Citeste continuarea articolului aici: 8 semne mai putin romantice, dar reale ca relatia voastra este pe calea cea buna