Daca iti place sa citesti sau de-a lungul timpului ai adunat multe carti pe care le ai in diferite colturi ale casei, este timpul sa le dedici un loc special si sa te ocupi de amenajarea unei biblioteci in livingul tau.

Biblioteca ne va oferi o mai buna organizare a spatiului si cu siguranta, isi va pune amprenta in ceea ce priveste estetica livingului nostru.

Pentru a putea avea o biblioteca in living, nu e nevoie de un spatiu foarte mare, trebuie sa avem putina creativitate si sa o putem adapta necesitatilor si cerintelor noastre, tinand cont si de designul livingului.

Masoara cu atentie spatiul de care dispui

Inainte de a incepe amenajarea, alege spatiul corespunzator pe care il vei dedica bibliotecii. Daca dispui de un living mare poti alege o bibioteca cu rafturi mai multe, care te va ajuta sa-ti organizezi cartile in functie de preferinta, dar ii vei putea adauga si accesorii care ii vor da livingului tau un ambient relaxant si elegant.

In conditiile in care spatiul din livingul tau nu este unul generos, idea amenajarii unei biblioteci nu este imposibila, doar ca trebuie sa ne orientam catre un model mai simplu.

In cazul in care locuiesti intr-o cladire cu peretii inalti, poti profita de acest aspect pentru a investi intr-o biblioteca impunatoare, inalta pana la tavan. Aceasta va adauga un aer dramatic si va accentua proportiile livingului.

Daca nu ai foarte mult loc la dispozitie, opteaza pentru o biblioteca standard, cu patru sau sase rafturi, pe care o poti pune pe sol sau chiar prinde pe unul dintre pereti, pentru a amplifica vizual spatiul.

Alege forma si materialul bibliotecii in functie de designul sufrageriei

Bibliotecile clasice, dreptunghiulare si simple, nu mai sunt de mult timp in trend. In prezent, poti gasi tot felul de modele creative, geometrice sau cu forme neregulate.

Citeste continuarea aici: Biblioteca adecvata livingului tau