Cand vine vorba despre camera copiilor, deciziile par destul de simple. Multe culori, personaje din desene animate si, eventual, detalii amuzante si interactive pentru cei mici.

Alegerea covorului, mobilierului si a draperiilor a fost o decizie destul de simpla, insa cum ramane cu alegerea corpurilor de iluminat?

O lustra sau o aplica nu are doar rol estetic, ci si unul functional, deosebit de important pentru sanatatea micutului tau.

Inainte de toate trebuie sa iei in considerare multifunctionalitatea camerei copilului tau: el acolo doarme, se joaca si invata, prin urmare corpurile de iluminat alese trebuie a fie alese cu mare atentie.

Iata cum sa alegi corect corpurile de iluminat pentru camera copiilor:

Siguranta celor mici

Primul aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este siguranta. Este indicat ca cei mici sa nu aiba acces direct la becuri, caci se pot arde sau rani, asa ca sursele de iluminat pentru tavan sunt cele mai potrivite.

Vor fi, totusi, necesare si niste veioze sau alte surse de lumina de lucru: opteaza pentru corpuri de iluminat cu o baza solida, ca sa nu le poata tranti, sau chiar pentru lampi ce se ataseaza de mobilier.

Totodata, daca alegi o lustra masiva, asigura-te ca aceasta este foarte bine prinsa in tavan, pentru a evita orice evenimente neprevazute.

Citeste continuarea articolului aici: Corpurile de iluminat potrivite pentru camera copilului