Intrucat tendintele legate de design-ul interior se schimba destul de repede, daca vrei o casa mereu la moda, parctica, dar si confortabila in acelasi timp, trebuie sa tii cont atat de esteticitatea elementelor decorative alese, cat si de utilitatea lor.


De exemplu daca iti doresti o baie in stil minimalist, vei creiona o atmosfera impecabila, relaxanta si organizata. Insa pentru a putea imbina toate aceste caracteristici va trebui sa tii cont de anumite sfaturi.

In baia ta pe langa obiectele standard se vor regasi oglinzi, diferite spatii de depozitare si covorase de baie. Noi iti vom enumera top dintre cele 5 greseli pe care trebuie sa le eviti cand alegi covorasele de baie.

Selectarea gresita a materialului

Pe piata exista numeroase modele de covoare de baie, unele mai creative decat altele. Totusi, nu toate respecta un lucru esential: materialul potrivit.

Chiar daca unele covorase pot parea tentante, ele pot avea fire prea lungi, ingreunand procesul de uscare.

De aceea, dupa ce faci un dus, poate dura ore bune pana cand covorul de langa cabina sau cada se va usca in totalitate. Asigura-te ca produsul pe care il alegi face parte din categoria de covorase pentru baie absorbante.

Lipsa benzii antiderapante

Aceasta greseala poate avea consecinte destul de grave. Un covoras fara fata antiderapanta poate reprezenta un adevarat pericol pentru siguranta ta.

Motivul este unul simplu: imediat dupa ce faci baie, incaperea va fi plina de aburi si de umezeala, iar covorul poate aluneca foarte usor atunci cand pasesti pe el. Asadar, risti sa te accidentezi.

Cand mergi la cumparaturi, asigura-te ca alegi covorase de baie antiderapante. Poti verifica acest lucru atingand suprafata covorului. De obicei, materialul anti alunecare are o textura asemanatoare cauciucului sau siliconului.

Dimensiunile gresite

Citeste continuarea articolului aici: Covorasele de baie, greseli des intalnire in alegerea lor