
Acum ca se apropie sarbatorile si trebuie sa ne gandim la intalnirile cu familia si prietenii, trebuie sa ne gandim si la cheltuielile implicate, de parca nu ne-ar fi fost de ajuns cu cadourile de Craciun!
Ni s-a intamplat de multe ori sa invitam prieteni la masa si sa nu avem nimic pregatit. Atunci cand ne fac o surpriza, putem telefona rapid sa aduca mancarea acasa, dar de multe ori preferam sa pregatim ceva special.
Atunci apare intrebarea: ce sa pregatim atunci cand invitam prietenii la masa?
Pentru a nu-ti afecta (prea mult) buzunarul, iti dezvaluim aceste retete inspirate de la americani pentru a-ti invita prietenii la masa fara a cheltui prea multi bani.
Salata Caesar cu pui
Salata Caesar a fost numita dupa creatorul ei, Cesare (Caesar) Cardini, un imigrant italian care a trait in San Diego, dar care, ocolind legile prohibitiei din Statele Unite, a condus un restaurant popular in Tijuana, la sud de granita cu Mexicul.
Pe atunci, in anii 1920, in timpul prohibitiei, Tijuana era infloritoare, deoarece multi californieni, inclusiv starurile de la Hollywood, se duceau adesea acolo pentru a petrece si a se bucura de viata buna.
Si, la fel cum s-a intamplat cu multe alte feluri de mancare celebre in intreaga lume, salata Caesar a fost inventata prin pura ingeniozitate si improvizatie.
O salata tipic newyorkeza – desi n-au avut nicio legatura cu Cezar – si-a facut drum in farfuriile restaurantelor din intreaga lume. Fa-ti si tu acasa salata Caesar!
Ingrediente pentru salata Caesar:
•150 g piept de pui
•6 felii paine
•2 linguri ulei
•2 salate verzi
•2 linguri parmezan
•sare si piper
Ingrediente pentru sos:
•4 fileuri de ansoa
•1 lingura capere
•150 ml smantana
•sare si piper
•1 lingura otet din vin
•1 catel de usturoi
•1 lingura parmezan ras
Mod de preparare salata Caesar:
Se prepara intai sosul pentru care se pun intr-un vas fileurile de ansoa taiate, caperele si usturoiul feliat. Se adauga smantana si otetul si se mixeaza.
Dupa completa maruntire, se potriveste gustul cu sare, piper si un pic de parmezan ras, dupa care se lasa la rece.
Carnea se unge cu o lingura de ulei si se prajeste intr-o tigaie antiaderenta timp de 5 minute. Apoi, painea taiata cuburi se rumeneste de asemenea in tigaie cu a doua lingura de ulei. Crutoanele obtinute se scot pe servetele de hartie.
…
Citeste continuarea aici: Meniu de inspiratie americana care sa iti impresioneze invitatii