Gradina este locul perfect unde te poti deconecta, relaxa si te poti bucura de aer liber.

Exista mai multe tipuri de gradini, indiferent daca gradina ta este mare sau mica, ai la dispozitie o gama larga de solutii pentru decorarea ei.

Inainte de a incepe sa cumperi elemente, mobilier pentru exterior, plante etc., este esential sa te intrebi la ce le vei folosi.

Este adevarat, spatiile exterioare sunt destinate pentru a ne bucura de aerul curat, dar, in acelasi timp, acestea pot indeplini mai multe functii. Pune-ti cateva intrebari, cum ar fi:

Iti place sa mananci afara cand vremea este frumoasa? Iti place sa petreci serile lungi cu familia si prietenii in aer liber? O zona de joaca pentru copiii tai?

Toate aceste intrebari te vor ajuta sa stii ce functii ar trebui sa indeplineasca gradina ta si, odata ce ai inteles acest lucru, iti va fi mult mai usor sa o distribui si sa o decorezi.

Foloseste spatiul pe verticala

Daca ai la dispozitie un spatiu limitat, asta nu inseamna ca nu poti umple toata gradina de plante.

Secretul sta in amenajarea acesteia pe verticala, nu pe orizontala, pentru a putea crea un cadru menit sa te relaxeze.

Ghivecele de flori suspendate se pot fixa cat mai sus posibil, pentru ca florile sa se poata revarsa in voie, creand astfel o imagine asemanatoare celor din povesti.

Le poti ajuta sa ia diferite directii prin montarea unor obiecte decorative care imita detalii specifice stilului rustic, cum ar putea fi o roata de car, sau a unor suporturi care, odata acoperite de plante, vor fi ca si invizibile.

Peretii casei tale sau cei de la parterul blocului in care locuiesti se vor imbraca in flori ce vor impodobi spectaculos gradina.

Compartimenteaza

Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru amenajarea unei gradini mici