De-al lungul istoriei, ceasurile au avut o singura utilizare, anume cea de a arata timpul, insa, in anii recenti, acestea au devenit un accesoriu care face aproape la fel de multe lucruri ca si un telefon, de la redarea muzicii, la preluarea apelurilor telefonice.

Totusi, pe piata exista extrem de multe modele, mai scumpe sau mai ieftine, mai performante sau mai simple. Care este cel potrivit pentru tine?

Iata cateva beneficii ale detinerii unui astfel de gadget

• Afiseaza notificarile primite pe telefon

Deoarece iti poti conecta telefonul la ceasul inteligent, acesta iti va arata toate notificarile primite, chiar si atunci cand nu esti aproape de telefon. Acest lucru este foarte util atunci cand poate speli vase sau ai mainile murdare, conduci sau studiezi, astfel incat nu te vei mai uita pe telefon pentru a vedea notificarile si nu iti vei pierde concentrarea.

De asemenea, acestea afiseaza si apelurile primite, iar unele modele sunt echipate cu sistem de preluare al apelului, permitandu-ti sa raspunzi chiar de pe ceas sau, daca detii casti Bluetooth, vei putea vorbi cu ajutorul acestora.

• Poti instala aceleasi aplicatii precum pe telefon

Ti-ai dorit vreodata sa ai un GPS la mana care sa te ghideze pe drum, fara sa te uiti pe harta sau pe telefon? Cu un ceas inteligent, aceleasi harti online pot fi instalate si te pot ghida oriunde este nevoie, fara sa scoti telefonul din buzunar sau sa te pierzi.

De asemenea, multe alte aplicatii pot fi regasite intr-un astfel de gadget precum: poze, muzica, agenda telefonica si mesaje. Toate acestea iti vor simplifica modul in care vei folosi telefonul, stiind clar si simplu mesajele la care doresti sa raspunzi, muzica pe care vrei sa o asculti si persoanele din agenda pe care trebuie sa le apelezi.

• Un bun ajutor in cazuri medicale

Majoritatea ceasurilor inteligente sunt dotate cu diferite sisteme si functii de citire EKG, bataile inimii sau cat de bun a fost somnul tau. Mai mult, un Apple Watch ii va anunta imediat pe cei de la Urgente daca ai suferit un accident precum: cel de masina, o cazatura brusca sau un atac de cord.

Exista nenumarate exemple prin care utilizatorii unor astfel de ceasuri au fost salvati de la un eveniment care ar fi putu fatal prin trimiterea locatiei precise ale acestora catre autoritati, pentru a putea fi salvati.

• Portofelul tau la o singura atingere

Daca poti sa platesti cu telefonul atunci cand faci cumparaturi, poti si cu ceasul de pe mana. Majoritatea modelelor de ceasuri au functia de a plati contactless in magazine, in mijloacele de transport in comun, fiind o usurare pentru utilizatori, fara sa mai fie nevoie sa duca si portofelul atunci cand ies pana la magazin.

In concluzie, daca ai nevoie de un asistent personal, un doctor si un portofel, alege sa investesti intr-un ceas inteligent din gama Apple a celor de la Altex.ro care iti va fi alaturi atat in cele mai bune momente, cat si cele mai periculoase si bucura-te de evolutia tehnologiei.

5 thoughts on “Ceasul inteligent – La ce ajuta si ce avantaje are un astfel de gadget?

  1. Un alt aspect important subliniat in articol este adaptabilitatea sistemului educational la noile tehnologii. Cu accelerarea dezvoltarii tehnologice, este esential ca scolile si universitatile sa se adapteze si sa integreze aceste noi instrumente pentru a mentine pasul cu schimbarile din societate. Educatia trebuie sa fie flexibila si receptiva la schimbari pentru a pregati elevii pentru lumea moderna.

  2. Articolul acesta ofera o perspectiva interesanta asupra impactului tehnologiei in educatie. Este foarte important sa recunoastem beneficiile aduse de utilizarea dispozitivelor mobile si a aplicatiilor educationale in procesul de invatare. Totusi, este crucial sa gasim un echilibru intre utilizarea excesiva a tehnologiei si interactiunea umana traditionala pentru a asigura o educatie completa si de calitate.

  3. Sunt de acord cu ideile prezentate in articol si consider ca este necesar sa discutam mai deschis despre aceste aspecte. Educatia si informarea sunt cheia pentru a aduce schimbari pozitive.

  4. Este important sa constientizam impactul pe care il are acest subiect asupra societatii noastre. Ar trebui sa ne implicam mai mult pentru a gasi solutii si a schimba situatia in bine.

  5. Articolul este foarte interesant si informativ. Ma bucur ca am aflat mai multe despre aceasta tema. Sunt impresionat de detaliile prezentate si de modul in care sunt explicate.

Comments are closed.