Cititul are multe beneficii pentru creier, deoarece stimuleaza memoria, previne declinul cognitiv si este o pasiune care deschide mintea la povesti si perspective.
Intr-o lume din ce in ce mai digitala, cartile refuza sa dispara.
O biblioteca, pe langa organizarea cartilor, ofera locuintelor un spatiu ideal pentru a expune obiecte de colectie, pentru a prezenta fotografii si pentru a adauga o nota foarte personala.
De asemenea, completeaza spatiile de lucru si de studiu si adauga o nota profesionala scenariului de munca la distanta, in cazul in care trebuie sa activezi camera.
Visezi sa ai un colt de lectura frumos in casa ta? In acest articol iti vom da cateva sfaturi despre cum sa amenajezi o biblioteca frumoasa acasa.
Alege cu grija locul amplasarii
Cel mai important aspect in aranjarea unei biblioteci este locul acesteia.
Peretele de living ocupat de biblioteca ar trebui sa aiba cea mai buna vizibilitate pentru ca, de multe ori, biblioteca integreaza si televizorul sau sistemul audio.
Ai grija la dimensiunile corecte
In functie de modelul pe care il alegi, trebuie sa ii dai spatiu sa respire ca sa fie corect perceputa in raport cu mobila pentru living.
Daca are televizorul incorporat, zona dedicata lui ar trebui sa fie in fata canapelei pentru o vizionare cat mai confortabila fara dureri de gat.
Asigura-te ca este luminata inteligent
Daca nu este suficienta lumina naturala, recurge la benzi cu led, lampi, corpuri de iluminat. Va fi destul de dificil sa distingi cartile intr-un colt intunecat sau din contra, intr-o lumina prea puternica.
Armonizeaza culoarea rafturilor cu restul mobilierului
Cu o canapea albastra sau bej, de exemplu, se potrivesc perfect nuantele de lemn intens, de nuc sau stejar.
Pe de alta parte, in apropierea unei canapele de piele poti monta o biblioteca de o culoare mai rece sau neutra, precum alb sau negru.
Nu ocoli culorile puternice
Foloseste-te de culori, ca sa subliniezi ceva important. Fie ca este o decoratie sau un volum de carti interesant, culoarea o va scoate in evidenta in comparatie cu restul.
Dar, ia aminte! Daca totul este colorat, efectul este pierdut.
Asaza obiectele corect in biblioteca. In partea de jos, ar trebui sa stea lucrurile mari si grele.
Vei face acest lucru pentru compozitia finala, dar si din rationamente practice – obiectele grele pot rani pe cineva in caderea lor.
La nivelul ochilor si spre centrul mobilei creeaza zona cea mai importanta. Acolo ar trebui asezate lucrurile preferate.
Copertile cartilor au si ele un cuvant de spus prin culoare si dimensiuni.
Grupeaza-le dupa marime, daca vrei sa ai o biblioteca ordonata.
Ascunde ce este inestetic in spatele usilor
Inevitabil, trebuie sa folosesti biblioteca si ca spatiu de depozitare. Pentru un apartament practic, nu e intelept sa irosesti rafturi.
O biblioteca in care sunt mai multe spatii de depozitare poate fi mai interesanta vizual si mai practica.
Nu respecta mereu regulile
Bibliotecile sunt adesea amplasate in zona de studiu sau de lucru si, prin urmare, gazduiesc articole legate de educatie si munca.
Cu toate acestea, bibliotecile sunt, de asemenea, un spatiu ideal pentru obiecte personale, cum ar fi fotografii, amintiri de calatorie, obiecte de artizanat, statuete si chiar plante.
Secretul pentru a alege este de a echilibra greutatile vizuale.
De exemplu, poti pune mai multe carti grupate pe o parte a raftului si un obiect mai mare, cum ar fi o vaza, pe partea opusa.
Pentru a obtine o estetica placuta, este o idee buna sa cauti inspiratie in retelele de socializare sau in reviste.
Dupa ce ai aflat aceste cateva recomandari pentru a avea o biblioteca spectaculoasa acasa, o varianta economica si stimulativa este sa o construiesti chiar tu cu materiale reciclate sau cu lemn.
Iti poti crea rafturile cu cutii de lemn folosite pentru depozitarea fructelor, scanduri rustice si franghii.
O canapea buna sau un fotoliu de lectura reprezinta completarea perfecta.
Intr-adevar, subiectul abordat este extrem de relevant si merita atentia noastra. Cred ca este necesar sa continuam discutiile pe aceasta tema si sa incurajam deschiderea catre alte culturi si perspective.
Am descoperit multe informatii noi citind acest articol si apreciez efortul depus de autor pentru a aduce in atentie aceasta tema. Este important sa ne educam si sa fim constienti de diversitatea culturala.
Sunt de acord cu punctele de vedere exprimate in articol si consider ca este important sa se discute deschis despre acest subiect. Este un pas inainte in promovarea unei culturi a dialogului si tolerantei.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a structurat informatiile si a prezentat argumentele sale.