Lumina joaca un rol foarte important in lumea decoratiunilor. Daca exista o iluminare buna, putem scoate in evidenta si cele mai discrete incaperi.

Atunci cand decoreaza, oamenii se concentreaza de obicei pe mobila, decoratiuni si pereti, iar iluminatul vine aproape pe urma. Cu toate acestea, asa cum stim, puterea de iluminare in casa joaca un rol crucial.

Implementarea unei scheme bune de iluminat nu inseamna doar selectarea unor produse elegante, ci si alegerea combinatiei potrivite de iluminat pentru a face ca acesta sa fie functional si potrivit pentru scop.

Fiecare zona a casei tale are propria personalitate si merita un iluminat specific. Este adevarat ca in casele mai mari putem crea o senzatie de spatiu mai mare.

Cu toate acestea, dupa cum vom vedea, nu este necesar sa dispunem de spatii generoase sau sa locuim in locuri spatioase pentru a obtine cea mai buna iluminare.

In acest articol iti vom vorbi despre importanta unei bune iluminari in casa. Iti vom da cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii atmosfera pe care ti-o doresti in casa ta.

Lumina concentrata pe activitati

Iluminarea concentrata pe activitati serveste ca lumina primara pentru o camera si trebuie focalizeaza pe activitati.

Tocmai de aceea, ar trebui sa fie de 6 pana la 10 ori mai stralucitoare decat cea ambientala.

Exista mai multe tipuri de corpuri de iluminat potrivite in acest scop: lampi de masa, lampi de birou, lumini de sub tejghea si lampi de podea.

Iluminarea pentru activitati te ajuta sa pui accentul pe activitatile pe care le faci in fiecare zi sau seara si sa iti concentrezi atentia asupra acelui lucru.

In plus, acest tip de iluminat este si mai eficient energetic, fiindca resursele sunt indreptate spre locurile unde este absolut necesara lumina, si nu peste tot.

Sunt mai multe corpuri de iluminat care te vor ajuta, iar multe pot crea un aspect mai intim si mai personal.

Este cazul lampadarelor care ofera si textura, dar si profunzime, in timp ce abajururile creeaza lumina difuza care atenueaza iluminarea.

Luminile de accentuare

Iluminarea de accentuare adauga drama si creativitate unei camere. Lumina de accent trebuie sa fie de trei pana la cinci ori mai stralucitoare decat lumina ambientala si poate fi folosita pentru a evidentia opere de arta, detalii arhitecturale si obiecte de decor.

Benzile de lumini LED pot fi folosite, adesea, pentru iluminarea perimetrului unui tavan interesant, din punct de vedere arhitectural, pentru a-l evidentia si a-i adauga eleganta.

De asemenea, o lumina din partea de sus a casei scarilor, spre exemplu, poate accentua stilul decorului, purtand tema de la un nivel al casei la urmatorul.

Luminile incastrate din rafturile de carti creeaza, la randul lor, un punct focal. Iluminarea sinelor, spoturile si reflectoarele sunt utilizate, in mod obisnuit, ca lumini de accent.

Lampile de masa pot fi folosite drept lumina de accent, concentrand ochiul pe o zona sau pe un aranjament de mobilier.

Aplicele de perete sunt un tip popular de lumina de accent. Instaleaza-le pe ambele parti ale oglinzii pentru simetrie, dar si pentru a accentua lumina.

Iluminarea ambientala

Iluminatul din casa ta te ajuta sa vezi in acele momente in care nu ai lumina naturala. Dar te ajuta, de asemenea, sa creezi momente de relaxare si sa evadezi din stresul vietii de zi cu zi.

Daca imbini iluminatul cu alte elemente, cum ar fi lumanarile sau lampile auxiliare, poti crea o atmosfera placuta care iti permite sa citesti sau sa te relaxezi.

Daca vrei ca incaperea sa aiba un stil propriu, precum si sa o decorezi dupa gustul tau, poti folosi iluminatul pentru a evidentia ceea ce iti place cel mai mult.

Prin utilizarea unor aplice pe rafturi sau prin amplasarea unor lampi mai mici pe mese, poti folosi iluminatul intr-un mod decorativ.

Te va ajuta sa ascunzi acele zone care nu vrei sa iasa in evidenta si sa atraga atentia oaspetilor tai.

Exista sisteme de reglare a intensitatii luminii care iti permit sa alegi intensitatea potrivita pentru fiecare moment sau ambient.

Nu uita ca designul interior nu se bazeaza doar pe mobilierul pe care il alegi sau pe elementele decorative care il insotesc, ci si pe tipul de lumina pe care il alegi pentru a le pune in valoare.

Aminteste-ti ca o iluminare buna te poate ajuta sa faci ca locuinta ta sa para mai spatioasa si sa scoti in evidenta acea piesa speciala de mobilier care iti place atat de mult.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Importanta unei bune iluminari in casa

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Sunt impresionat de profunzimea analizei si de modul in care sunt explicate conceptele tehnice. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiect.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul pare sa aiba cunostinte solide in domeniu si isi sustine argumentele cu exemple relevante. Mi-a placut modul in care sunt prezentate avantajele si dezavantajele tehnologiei prezentate.

  3. Ma bucur sa vad ca exista resurse precum aceasta care vin in sprijinul antreprenorilor si proprietarilor de afaceri mici. Este important sa fim mereu la curent cu ultimele tendinte din domeniul marketingului digital pentru a ne dezvolta si a ramane competitivi pe piata.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Este impresionant sa descoperi cat de multe beneficii poate aduce implementarea unor strategii eficiente de marketing online pentru afacerile mici si mijlocii.

Comments are closed.